пʼятниця, 2 листопада 2018 р.

"Юні науковці"
         Бібліотекарі філії №9 і №15 в районі Дубове в  підлітковому клубі "Романтик" проводили бібліотечні експеременти разом з дітьми. Вивчали закони магнетизму та гідравліки. За допомогою корка, магніта, цвяхата скріпки спробували змайструвати компас та визначити сторони світу поньому. За допомогою пластикових бутилок, банок, прищепок, води, повітряних кульок і шлангу вивчали закони руху рідини під дією гідравлічного пресу. Англійський інженер Джозеф Брама в 1795 році розробив гідромеханічний прилад, дія якого грунтувалася на законах гідростатики і задопомогою ньоо можна було збільшити прикладену силу в 2034 рази. 
Наше сьогодення не можна уявити бе мобільного телефону, телеізора, мікрохвильових печей, ноутбуків. Тому бібліотекарі вирішили показати дітям невидимі промені, які випромінюютьелектричні прилади, які працюють задопомогою електричного струму. 
Ці хвилі впливають на навколишнє середовище, але їх дію можна нейтралізувати за допомогою алюмінієві фольги, яка не дає радіохвилям через неї проникнути. На прикладі було показано мобільний телефон та стаціонарний телефон, які накрили фольгою і вони не пропускали дзвінки через себе. Таку так звану обгортку-скиню з метою захисту від електромагнітних хвиль винайшов Майкл Фарадей. 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар